TAYLOR, FLADGATE & YEATMAN PORTVIN

TAYLOR, FLADGATE & YEATMAN PORTVIN

Her er der vel tale om det bedste hus overhovedet. Taylor’s er en mere end 300 år gammel virksomhed, som pt. er privat ejet og derved 100% uafhængig. De har altid leveret en topkvalitet og har mange top vintage, som er blevet bedømmet i top under diverse smagninger

Taylor’s hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over – derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

Druerne til Vintage portvinene fra Taylor’s dyrkes i Douro dalen på Taylor’s egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita,hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.

De bedste årgange: Alle årgange – men specielt år 1963, 1970, 1977, 1983, 1985, 1992, 1994, 1997, 2000 og 2003 er fantastiske.
1992 og 2003 har begge opnået de magiske 100 Parker point – tæt fuldt af årgang 2000.

Taylors historie

Taylor’s er nu over 300 år gamle. Det er fortsat en familie virksomhed, fuldstændig uafhængig, som stadig ejes af personer med forbindelse til de oprindelige partnere.
Højt oppe i Douro dalen er Taylor Quinta de Vargellas, en af verdens helt store vinmarker, der kan sammenlignes med kvaliteten på Chateau Latour. Ind imellem er det komplekse net af uafhængige landmænd, der har leveret

Taylor er accepteret af de fleste vin myndigheder til at være den største af alle portvinen huse, der er berømt især for sine sublime og langlivet Vintage Port, der konsekvent hente de højeste priser på auktion, og for gamle, fornemme Tawny Port

Men Taylor’s er også et innovativt hus, blandt andet med den banebrydende vellykket Late Bottled Vintage stil, som er blevet kopieret af næsten hver anden portvins hus.

Den fineste Port er fremstillet af druer, der dyrkes på de stejle og klippefyldte skråninger i Upper Douro og dens bifloder. Vinestokke har været dyrket på disse fjerntliggende bjergskråninger siden pre-romersk tid.

I det 17. århundrede blev de britiske forhandlere, afskåret fra deres leverancer af Bordeaux med hyppige krige med Frankrig, og blev som en konsekvens glad for den kraftige, robust vin fra Portugal.

Under Methuen traktaten i 1703 gav England lavere afgifter til de portugisiske vine end dem i Frankrig og Tyskland og derfor bliv hovedmarkedet vine fra Douro-dalen i næsten et århundrede. Men disse vine ikke rejse godt, så de erhvervsdrivende tilføjet brandy at de kunne overleve deres sørejse.

Inden længe blev ren drue sprit tilføjet under gæring og Port, som vi drikker den i dag, blev skabt.

Blandt de første af de tidlige handlende Job Bearsley, som ved 1692 var en Portvins afskiber og partner i det firma, som vi i dag kender som Taylor Fladgate & Yeatman. Hans 4XX (en gammel Woolmark) er stadig skåret i væggene i Casa dos Alambiques, hvor Taylor Fladgate har fremstillet vin fra 1744 til i dag – bortset fra sin korte pause som et felthospital for Wellington’s tropper.

Den 4XX mærke ses stadig på virksomhedens Tag, og på hver flaske.
Nu i sin fjerde århundrede, er virksomheden stadig trives, med vinens kvalitet resterende virksomhedens eneste overvejelse.Taylors Port var, er og vil fortsat være en af verdens største vine.