Warre’s Portvin

Warre’s Portvin

Warres

Historien

Virksomheden, som blev Warre’s blev etableret i 1670. To englændere, William Burgoyne og John Jackson åbnet kontorer i det nordlige Portugal, Burgoyne & Jackson – i første omgang et generelt handelsselskab der eksportere vine, olivenolie og frugt, samt importere tørret torsk og engelske Uldvarer.

Over tid optog virksomheden nye partnere og dets navn blev ændret i efterhånden. I 1718 kom John Clark, så i 1723 var det kendt som Clark & Thornton og endelig i 1729, blev det herrerne Clark, Thornton & Warre, med ankomst af de første Warre’s i Portugal. Det var William Warre, født i Indien (1706), hvor hans forældre og bedsteforældre var for længst fastslået medlemmer af East India Company.

Ved afslutningen af det 18. århundrede var Warre’s blevet en af de førende virksomheder som det fremgår af den samlede overførsel af Port for 1791. I det år, der er eksporteret 21 selskaber lidt over 30.000 rør på havn, som Warre & Sons tegnede sig for 2.937 rør, svarende til 10% af det samlede beløb.

William Warre(1706-1773) ankommer til Portugal i 1729. I 1745, giftede han sig med Elizabeth Whitehead, søster til John Whitehead, britiske konsul ansvarlig for at designe og bygge den storslåede British Factory House (1790). Deres søn, James Warre, blev en fremtrædende figur i Port handel over 50 år og var far for det mest berømte medlem af familien, en anden William Warre (1784-1853).

William Warre: En heroisk figur i historien om Port
Som en officer i den britiske hær, spillede denne unge Porto-fødte kaptajn Warre en central og afgørende rolle på næsten alle de vigtigste kampe i hele halvøen krigen (1808 – 1812), hvor fælles britiske og portugisiske styrker kæmpede mod Napoleon Bonaparte’s invaderende hære. Kaptajn Warre’s kendskab til sproget og landet, trods det faktum, at han kun var 24 ved udbruddet af krigen, gjorde ham uvurderlig for hans chefer, feltmarskal Beresford og hertugen af Wellington. Til sidstnævnte leverede William Port fra familiens selskab.
Han blev i sidste ende til General Løjtnant, modtager af flere medaljer for tapperhed og titler fra både Portugal og England i anerkendelse af hans store bidrag til genopretning af Portugals uafhængighed

Symington Familien

Den Symington familie nedstammer fra Andrew James Symington og Beatrice Atkinson, som blev gift i Porto i 1891. Andrew James ankom som en ung mand fra Skotland i 1882 og blev optaget som partner i firmaet Warre & Co i 1905.

Beatrice Atkinson nedstammer fra John Atkinson, der havde boet i Porto siden 1814, og både hendes far og onkel var Portvins producenter. På hendes mors side var Beatrice Atkinson en direkte efterkommer af det 17. århundrede Portvins købmand, Walter Maynard, engelsk konsul i Porto i 1659. Han er registreret i officielle arkiver i byen Porto som afsender af 39 “Rør” af Portvin i 1652. Dette er den anden ældste overførsel af Port (ved ét år) der nogensinde er lavet af en britisk købmand og går forud for grundlaget af, det britiske Portvins selskab.

Således spænder Symington familiens del i Portvins handel over en periode på over 350 år, gennem 13 generationer, fra Walter Maynard til den nuværende generation af Symingtons, som er ejere og ledere af Warre’s og familiens øvrige Portvins selskaber. Med deres rødder veletablerede i det nordlige Portugal, har Symingtons vundet et væld af erfaringer som producenter af Portvin og har vist modstandsdygtighed til at modstå de omvæltninger i historien, fra revolutioner og verdenskrige til vanskelige forretningsbetingelser, der kørte mange familier i sænk. Ingen anden familie der er involveret i Portvins produktion i dag har en sådan ubrudt afstamning, og strækker sig helt tilbage til starteb af Portvins produktionen.

I øjeblikket seks medlemmer af Symington familien (fem fra det 13. generation i Port handel) aktivt involveret i Warre’s daglige ledelse, med engagement, som er unikke for en familieejet virksomhed. Fra vinmarkerne til vinfremstilling, lagring og blanding, er medlemmer af familien direkte ansvarlig for hver flaske Warre’s Portvin der produceres. Familiens engagement i sine vine er stærkere end nogensinde efter 350 år, en enestående tradition i Port handel.

Ud over Quinta da Cavadinha, gøre Quinta Retiro Antigo og den mest nyerhvervede Quinta da Telhada (Warre’s top vinmarker), ejes disse af selskabet selv, så er Symingtons individuelt ejere af flere vinmarker i Douro dalen. Hvert medlem af familien har vinmarker, at han eller hun ejer privat og forvalter. Druerne fra disse vinmarker leveres til Warre’s. Dette omfang af privat familie vingård ejerskab er unikt for Symingtons i Portvins handel. I ingen af de andre vigtigste Portvins virksomheder har partnerne eller ejere vinmarker direkte som det er tilfældet med Symingtons. Dette afspejler familiens århundreder lange engagement i Douro og dens vine.

Under høsten, tilbringer familiemedlemmer det meste af deres tid i på vingårdene, for at plukke druer, føre tilsyn med vinfremstilling, samtidigt med at at der på samme tid ofte er besøgende fra hele verden. Medlemmer af den næste generation af familien har allerede tilbragt tid i løbet af deres skoleferier med at arbejder både på vingårde og i Villa Nova De Gaia.

Symingtons erfaring igennem århundredernes har giver en særlig forståelse af Douro vinmarker samt en uovertruffen ekspertise, som de anvender til produktion af konsekvent fremragende Portvine. Warre’s er 100% ejet af Symingtons og sammen med familiens andre virksomheder er det eneste tilbageværende Portvins producent af britisk oprindelse i hænderne på en enkelt familie.

Hjemmeside: www.warre.com