Niepoort Portvin

Niepoort Portvin

Nieport

 

Niepoort er et uafhængigt familieejet virksomhed siden 1842. Gennem fem generationer er virksomheden gået fra den ene Niepoort til den næste Niepoort og i de fleste tilfælde har ældre og yngre generation arbejdede side om side i en lang periode.

Fem generationer af Niepoort Family

Den femte generation: Eduard Dirk Niepoort

Eduard Dirk Niepoort var forud for virksomheden, da den formelle pensionering af Eduard Rudolph Niepoort i 2005. Dirk, født i 1964, opdagede vinens verden i Schweiz. I 1987 sluttede Dirk sig til sin far Rolf Niepoort i familieforetagendet og blev udfordret til at innovere og opretholde de gode traditioner. Det første vigtige skridt var købet af de første egne vinmarker: Quinta de Napoles og Quinta do Carril i Cima Corgo, en region, der traditionelt giver den bedste Portvine, 15 hektar vinmarker var nyplantet, og 10 hektar 60-årige vinstokke blev omhyggeligt vedligeholdt. At eje Quintas og vingårde i Douro var et vigtigt skridt og det første skridt til oprettelse af Niepoort vine. Dirk’s passion for vin og den ydmyge respekt og nysgerrighed for Douro området defineret Nieport i løbet af de seneste to årtier og var en konstant inspiration og udfordring for holdet. Dirk’s søster, Verena Niepoort, sluttede Niepoort holdet som administrerende direktør i 2005.

Fjerde generation: 

Rolf van der Niepoort. Rolf blev født i marts 1927. Han har siden barnsben været fan af mekanik, men han har også en god sans for forretning. I 1950 sluttede han sig med sin far Eduard Niepoort i familieforetagendet. Hans erfaring var et værdifuldt supplement, og han var i stand til at overvinde en finansiel vanskelig periode. Rolf havde især fokus på de kommercielle og menneskelige relationer i og uden for virksomheden og var kun lidt i berøring med vinfremstilling. Som alle Niepoorts også Rolf er en fan af samlinger: gamle biler, antikviteter og især portugisisk våben.

Tredje generation: 

Eduard Marius. Eduard Marius Niepoort, født 14-09-1890 i Porto, var meget dygtig og en naturvidenskabsmand. I 1912 blev Eduard Marius Niepoort blev tvunget til at komme ind i familievirksomheden på grund af sin fars død. Rolf Niepoort husker sin far som “Interesseret i forskellige fag som kemi, fysik eller mekanik og en mand af fine humor”. Som børnebørn husker vi hans alvor om vore studier, og vi holder erindringen om en bedstefar med uendelig samlinger af bøger, frimærker, mønter og sporvogn billetter!

Anden generation: 

Eduard Marius forlod selskabet som en aktiv partner i 1980 og dedikerede sin tid til hans mange hobbyer og samlinger. Eduard Marius Niepoort døde i en alder af 91 3-6-1982.

Første generation: 

Franciscus Marius van der Niepoort født i 1813 i Hilversum i Holland. Gift med Francisca Louisa Elisabeth Ehlers. Døde i Porto den 7. marts 1887.

Fem generationer af Nogueira Family

Den Nogueira familien har arbejdet som masterblenders også for 5 generationer. Vores senior-masterblender José Nogueira er den 4. generation af Nogueira familiens arbejde på Niepoort, og han startede med sin far i 1960 i en alder af 14 år. I september 2006 José Rodrigo Nogueira tiltrådte Niepoort holdet.

Hjemmeside: www.niepoort-vinhos.com