Graham’s Portvin

Graham’s Portvin

Grahams Historie

Historien om W & J Graham’s strækker sig over tre århundreder, og i hele dette tidsrum har Grahams været en selvstændig familievirksomhed. Historien om Graham’s er historien om to familier, der begge er af skotsk oprindelse – Graham’s og Symingtons – hvis vilje til at lave mindeværdige vine har givet ‘Grahams’ et ry som førende inden for produktion af fremragende Vintage Portvine.

W & J Graham’s blev grundlagt i Porto, Portugal næststørste by, i 1820 af de to brødre William og John Graham. Graham familien allerede havde omfattende forretningsinteresser ikke bare i deres modersmål Skotland, men også i Indien. Den succes, som deres forretninger førte dem, der beskrives af en moderne historiker, som værende “blandt de handlende Fyrster fra Storbritannien.” Brødrene dannede partnerskab af W & J Graham & Co med det formål specialiseret sig i produktion af fineste Port vine. De kanaliseret deres betydelige ressourcer og energi til at nå dette mål.

Gennem det 19. århundrede, blev Grahams stærkere og stærkere, ved at være uovertruffen producent af de fine Vintage Ports.

I 1890 Grahams blev en af de første Port virksomheder til at investere i Upper Douro vinmarker med købet af den berømte ejendom Quinta dos Malvedos.
Ved hjælp af omfattende viden om Douro-dalen opnået i løbet af de foregående 70 år, valgte Graham’s et ideelt sted at plante en vingård, nemlig et sted med en fremragende sydvendt aspekt, med fine jord sammensætninger, gode stigninger / hældninger , som letter dræning og en perfekt beliggende højderyg, hvor de bygget et af de fineste af alle Douro store ejendom huse.

Siden da Malvedos er blevet anerkendt som en af Douro-dalen fineste ‘flod Quintas’, og kvaliteten af vine fra vingårdens fortsætter med at være afgørende for Graham’s ry som en førende producent af helt usædvanlige Vintage Port.

Yderligere vidnesbyrd om virksomhedens succesfulde vækst var opførelsen af et storslået ny lodge (vin butik), også i 1890, til opbevaring og lagring af virksomhedens vine i de bedst mulige betingelser. Lodgen blev bygget på en imponerende omfang, dens robuste kampestensmure holder i dem over 3.500 fade af Port samt mange store eg tonnels og omfattende Vintage Port kældre. 

I mellemtiden er Graham fortsatte med at nære tætte bånd med ejerne af de mange Quintas somtraditionelt havde leveret druer til virksomheden siden grundlæggelsen.
Dette forhold, der bygger på gensidig tillid og respekt, som understøttes sammenhængen af kvalitet, som havde tjent Grahams sin høje anseelse.

Henry Vizetelly, forfatter til “Fakta om Port og Madeira”, en af de mest nøjagtige og omfattende bøger om Port af det 19. århundrede, efterlader os ikke i tvivl om Graham’s dybe kendskab til Douro vinmarker og sin førende position som producent af den højeste kvalitet Havne. Vizetelly skrev i 1877, “mod øst … er flere Quintas tilstødende hinanden, som alle giver høj klasse vækster, købt i mange år ved herrerne W. og J. Graham, for Porto … Mange af de bedste Quintas i Upper Douro er koncentreret heromkring. “

En lang række af fremragende årgange blev produceret af Graham’s, 1908, 1912, 1924 og 1927, efterfulgt af den monumentale 1945 og den legendariske 1948, alle bekræftede Graham’s som en af de fineste navne i Port.

Over et halvt århundrede efter Gramhams Vintage 1948 blev lavet, skrev Jancis Robinson MW (4 januar 2005): “Jeg er stadig mentalt overvældet over hvad der sandsynligvis var den fineste vin jeg var heldig nok til at drikke i løbet af ferien – en velholdt flaske GRAHAM 1948 … Det var sublimt … Det var en trampet, opsigtsvækkende, badekar-pumpende Vintage Port, fuld ikke blot af violer og lakrids og svesker, men også af kornet tekstur og vitalitet. Alt syntes at være i balance, og alligevel ville jeg ikke blive overrasket, hvis det stadig var going strong i 20 eller endda 30 år. “

Det var denne arv of excellence, der var videregivet fra den ene familie til et andet, da man i 1970 solgte virksomheden til Symingtons der bragte med sig deres egen rige kulturarv i Portvins handel.

Hjemmeside : www.grahams-port.com