Fonseca portvin

Fonseca portvin

Fonseca

Fonseca historien

Fonseca Guimaraens blev grundlagt i 1822, da Manuel Pedro Guimaraens overtog kontrollen med den Fonseca & Monteiro virksomheden gennem køb af størstedelen af Fonseca aktier.

Som en betingelse for salget af sine aktier til Guimaraens, blev det fastsat af den afgående Fonseca, at hans navn skal gemmes.

Ikke længe efter dette køb, måtte Manoel Pedro Guimaraens, som var en tilhænger af den liberale sag i den »War of the Two Brothers«, flygte fra Portugal skjult i en tom portvin tønde

Han bosatte sig i England, hvor hans selskab var baseret indtil 1927, hvor hovedkvarteret for virksomhedens flyttede tilbage til Portugal.

Herefter voksede Fonseca hurtigt i anseelse og betydning. Ved 1840, blev virksomheden den næststørste afsender af portvin og i 1847 blev den første Fonseca vintage port blev sendt til England.

Familie har derefter været en del af enhver Fonseca Vintage Port.

  • Frank Guimaraens stod bag alle årgange fra 1896 igennem til 1948.
  • Hans datter, Dorothy Guimaraens, efter hans død, lavede frem til 1955.
  • Bruce Duncan Guimaraens, stor-oldebarn af grundlæggeren, laveder hver Vintage fra 1960 frem til 1992.
  • For Vintage 1994 Vintage, blev det Bruce Guimaraens ‘søn, David Guimaraens som var ansvarlig for denne ekstraordinære prisbelønnede portvin.

Denne bemærkelsesværdige kontinuitet af familie vinproducent er tydeligt i vinen.

Fonseca Guimaraens er fortsat en af de førende Portvin huse. Den har fastholdt sit glødende søgen efter kvalitet, kompleksitet og struktur, huset bevarer sin position som en af de førende vinproducenter i verden.

I dag er Fonseca Guimaraens stadig en familie vin, med en “hus-stil”, der producerer smukke lækker mørk bær frugt, der har intensitet, struktur og balance til at vare årtier.

Bruce Guimaraens, som nu har bestået stafetten til sin søn David Guimaraens, har begge været forpligtet til at opretholde den Fonseca stil Port. David er den 6. generation Guimaraens at være involveret i branchen.

Hjemmeside: www.fonseca.pt