Croft Portvin

Croft Portvin

Croft

Croft’s historie

House of Croft blev grundlagt for over 300 år siden.

De tidligste bevis på virksomhedens aktivitet som en Portvins afskiber stammer fra 1588, tilfældigvis året for den første registreret overførsel af portvin.

Virksomheden blev orginally kendt som Phayre & Bradley efter stiftende partnere og tog sit nuværende navn i 1736, da det fik følgeskab af John Croft, et medlem af en gammel og fornem familie i Yorkshire vinhandlere.

John Croft var en af de ledende skikkelser i den Port erhvervslivet i det attende århundrede.

John Crofts afhandling om vin fra Portugal i 1788  blev det endelige arbejde om emnet og er stadig en af de vigtigste kilder til information om den tidlige historie af portvin.

Croft familien spillede en fremtrædende og indflydelsesrig rolle i portvin handel og forhøjede House of Croft til det sted, som den indtager i dag.

Selv veletablerede i Porto og aktive i deres portvin erhvervslivet, mistet Crofts aldrig kontakten med deres Yorkshire oprindelse.
I sin afhandling beskriver John Croft sig selv som »medlem af virksomhed i Porto og vinhandler af York«.

Familien vendte tilbage til England i det nittende århundrede, efter Peninsular Wars, og der er ikke længere nogen Crofts i virksomheden.

Alligevel. familien fastholdt sin kærlighed til den befæstede vine fra Douro og sene Percy Croft, der døde i 1935, er krediteret med de berømte ord: “Enhver tid ikke brugt på at drikke Port er spild af tid.”

I 1911 House of Croft blev erhvervet af Gilbeys, den fornemme engelske vinhandel familie.

Det er nu ejes og drives af efterkommere af to gamle portvin familier, Yeatman’s og Fladgate’s. Kvaliteten ved Croft og dens vine skyldes i ikke ringe grad til sin ejerskab af en af de fineste ejendomme i Douro-dalen, den berømte Quinta da Roêda

Yderligere informationer

Crofts hjemmeside www.croftport.com indeholder rigtig mange interessante informationer om deres historie. Også meget mere end der kan skrives her. Er du interesseret, så besøg dette link : www.croftport.com/en/about-croft/history/the-origins-1588/ som har mange interesante facts