Cockburn Portvin

Cockburn Portvin

Cockburns

Den Cockburn Familie

I 1815 oprettet skotten Robert Cockburn og hans bror John, allerede succesrige vinhandlere i Leith nær Edinburgh, en filial af deres firma i Porto “R & J Cockburn’s”.

Den Cockburnske familien fortsatte med at drive virksomheden, indtil langt ind i det tyvende århundrede. Efterhånden kom der dog flere “familie” grene ind i selskabet såsom “Wauchopes”, “den “Smithes”, “Teages” og “Cobbs” var blandt dem. Derved “svulmede” den Cockburn s & Co familie således gradvist op til at omfatte nogle af de fineste vinproducenter og Portvins smagsdommere, at handlen nogensinde har kendt.

 

Kronogisk

 • 1815: Cockburn’S grundlagt af Robert Cockburn (yngre bror til Henry, Lord Cockburn den skotske dommer). Han gik ind i vinhandelen i 1796 og kæmpede i Peninsular War før han vendte tilbage til Portugal og Douro.
 • 1829: Robert’s sønner, Archibald og Alexander tiltræder virksomheden og åbne kontoret i London.
 • 1845: To brødre, Henry og John Smithes tiltræder virksomheden, og det er John Smithes der indleder en ordning med at bogføring af blandingerne for at sikre større sammenhæng.
 • 1880: Archibald Cockburn pensioneres
 • 1893: William Morphett Cobb fra Australien tiltræder virksomheden. Hansbror Reginald tiltræder i 1913
 • 1962: Cockburn’s bliver en associeret selskab af Harveys af Bristol.
 • 1969: Cockburn’s særlige Reserva introduceret til det britiske marked og mærket bakkes op af omfattende tv-reklamer.
 • 1970: Touriga Nacional re-introduceret til Douro af Miguel Corte Real
 • 1989: Cockburn indkøber “Quinta dos Canais” og omdanner den til en af de fem bedste klasse A vingårde i Portugal.
 • 1997: Cockburn’s støtter fortsat brandy og portvin kategori ved at sponsorere top tv-programmer, såsom den britiske Comedy Awards og “Cold feet” i 1999.
 • 2008: Hele serien får en komplet make-over og bliver hyldet som en af de mest ikoniske portvins emballage i kategorien.

 

Den Symington Family

Den seneste tilføjelse til Cockburn s & Co familie er Symington familien.

Symingtons arbejde med portvin går tilbage 5 generationer og kan også spores gennem deres oldemor, tilbage 14 generationer til fødslen af ​​handelen med Portvin.

De har ejet Cockburns siden 2006 og er ansvarlig for al vinfremstilling. Med Symington familien, har Cockburn kunne vende tilbage under ejerskab af én familie.
Som en af ​​de vigtigste familier i Port og de største ejere af vinmarker i Douro-regionen, kunne Cockburn os ikke være i bedre hænder.

Da Symington familien købte Cockburn var det en naturlige ting at holde en fest. Så de arrangeret en prøvesmagning af alle Cockburn s Vintage Ports tilbage til slutningen af ​​det 19. århundrede på Factory House i Porto. Mange af verdens bedste vin journalister kom.

Ideen var at komme tilbage til Cockburn rødder, for familien at opdage, hvad gjorde Cockburn store.

Og gæt hvad – de fandt hemmeligheden i en flaske gammel Vintage Port.

Hjemmeside : www.cockburns.com