Burmester Portvin

Burmester Portvin

Burmester Portvin

Burmester Portvin Historien

I 1730 grundlagde Henry Burmester og John Nash Burmester & Nash i London et korn handels selskab. De flyttede til Vila Nova de Gaia og i 1750 begyndte de at afsende portvin til de britiske øer og resten af Europa. Familien navn stammer fra det tyske ord ‘Burgmeester «, der betyder’ borgmester ‘- Grundet at familien kom fra den lille Nordtyske by Moelln.

Virksomheden blev opløst i slutningen af det 18. århundrede, da Henry Burmester Jr. og hans to sønner, Fredrick og Edward, der grundlage et nyt portvin selskab, H. Burmester & Sønner.

Efter faderens død i 1822, blev Fredrick et prominent medlem af det britiske samfund i Portugal som kasserer for Factory House i Porto, samtidig med at han forfulgte hans forretningsinteresser i London som et stiftende medlem af Westminster Bank. Blandt de 12 søskende, var det John William Burmester, der opererede i den finansielle sektor, der stiftede og drev London County Banking Company.

Invasion af Portugal ved Napoleons tropper tvang Frederik Burmester til at opgive Portugal for en tid, og han efterlod ingen direkte efterkommere efter ham.

Senere, i 1834, blev Johann Wilhelm Burmester, en fjern slægtning fra Hamburg, bedt om at køre portvins siden af virksomheden, som så ændrede selskabet navn til JW Burmester & C º i 1880.

Hans ægteskab producerede seks sønner, der alle fortsatte familiens kommercielle interesser i de områder af portvin, forsikring, produktion af flasker, shipping og tekstiler. Den ældste søn, Gustav Adolf, sammen med sin bror Otto, var de to store Portvins iværksættere af huset Burmester.

Gustav Adolf kørte virksomheden med vision og forøgede betydeligt selskabets eksport til nye europæiske markeder og USA. Han definerede også en ny markedsførings strategi, registrering af JW Burmester brand i 1900, skabelsen af nye etiketter og vandt store udmærkelser og priser ved nationalt og internationalt vinkonkurrencer – Lissabon 1888; Berlin 1888, Paris 1889; Chicago 1893.

19 Århundrede

Første Verdenskrig havde en temmelig negativ indvirkning på portvins sektoren. Det var op til den nye generation til at sikre virksomheden kom tilbage på sporet. João Guilherme Burmester, hans svigersøn, Hans Steinmetz, og hans nevø, Karl Gilbert, førte tilsyn med selskabet for at få det på fode igen, og hjalp samtidig med skabelsen af nye organisationer, der begyndte at regulere produktion, salg og eksport af portvins sektor.

Fra 1952 og fremefter, idet Burmester Gilbert generation – Helmut og Arnold overtog virksomheden, der blev grundlagt i 1962 en anden Portvins selskab – Gilberts e C º. Fra generation til generation, var Burmesters og Gilberts kendt for deres know-how og engagement til havnen forretning, øge Burmester profil og sikre den højeste grad af international anerkendelse.

Nutiden

I slutningen af det 20 århundrede, overtog  Amorim Group Burmester, hvorefter dfette blev overtaget af Sogevinus SGPS, S. A. Group. 

Hjemmeside:

Hjemmeside kan findes her: www.burmester.pt