Andresen Portvin

Andresen Portvin

Logo Andresen Portvin

Hvordan blev Andresen Portvin til

Jann Hinrich Andresen blev født i Oevenum på den frisiske ø Föhr i 1825.

Hans forældre, Thomaz Andresen og Thunke Poppen havde kun råd til at sende ham i skole om vinteren, så han arbejdede som røgter i sommermånederne.
På denne afsides ø var fiskeri den dominerende aktivitet.

I 1840, 14 år gammel, forlod han øen Föhr og satte sejl mod Porto, som det yngste medlem af besætningen.
Fortøjet i Porto var den 14-årige Jann Hinrich efterladt med ansvaret for skibet, men han besluttede at tjene nogle penge ved at invitere de lokale indbyggere ombord for at de kunne inspicere et isbjørneskind.

Kaptajnen vendte tilbage og jagtede rasende Jann Hinrich gennem gaderne i Porto.
Jann Hinrich skjulte sig, skibet sejlede væk, og Jann Hinrich blev efterladt i Porto, uden kendskab til sproget.

Hans første job var et arbejde i en lampebutik, men kun 5 år senere i en alder af 19, grundlagde han det portvins Hus, som stadig bærer hans navn.

I 1854 efter annekteringen af de frisiske øer af Tyskland, antog Jann Hinrich portugisisk statsborgerskab.

Hans forretningsinteresser voksede og voksede gennem århundredet, indtil efter 1890, var han ikke kun var en af de rigeste forretningsmænd i Porto, men i hele Portugal.
Han havde en flåde af dampere, og en af disse kaldte han “Oevenum” efter det sted, hvor hans fødsel.

Virksomheden sælges

I 1942 besluttede Andresens arvinger, konfronteret med den økonomiske krise som følge af Anden Verdenskrig, at sælge virksomheden.

Den 44 årige, Albino Pereira dos Santos som allerede var godt etableret i Portvins forretning, blev tiltrukket af Andresen dyrebare portvins lagre og dennes gode ry for sine Vintage Portvine, hvorfor han besluttede at købe Andresen.

Albino Pereira dos Santos, som selvom han allerede var meget respekteret i Portvins kredse, så blev han dybt involveret i skabelsen af de grundlæggende regler af forretningen, der stadig respekteret i dag. Hans viden som “blender” (sammensætning af forskellige vine – at blende vine) og sin passion for Portvine tjente til at puste nyt liv Andresen premium lager.

Efter Albino pludselige død i 1962 fortsatte hans søn, Mario Ruy Flores dos Santos, der havde sluttet sig til ham i 1952, i familievirksomheden.
Igennem årene har han investeret alt, hvad han kunne i de fineste vine, han kunne få, med det ene formål at styrke Andresen aktier, mens sælger kun nok til at holde forretningen sund.

Han vidste, hvor vigtige disse Port lagre ville være for hans fremtidige planer.

I slutningen af firserne, besluttede han at dedikere sin indsats udelukkende til Andresen og bruge al sin arbejdstid der.
Tiden var inde til at begynde at udfylde, hvad han havde drømt om – at tage præmie til et højere niveau.

Nu tiden

I dag har mere end 160 år siden grundlæggelsen, forbliver selskabet stolt uafhængige, og er en af de få 100% familieejet portugisisk Portvins huse.
Den banebrydende ånd Jann Hinrich kan stadig mærkes i dag, da selskabet skaber nye markeder, og leverer fine og dyrebare Porto vine over hele kloden.

Selv med denne moderne tidsalder, så har det ikke være muligt at finde en hjemmeside, så informationerne er samlet forskellige steder og det har ikke været muligt at verificere dem.